Yumurtasız Manolya Tatlısı Tarifi
Yumurtasız Manolya Tatlısı tarifi: Yumurtasız Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtasız Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yumurtasız Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 200 mililitre krema
- 1 paket yulaflı bisküvi
Yumurtasız Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Un, nişasta, toz şeker ve süt tencereye alıyoruz ve muhallebi kaynayıp göz göz olana kadar topaklanmaması ve pürüzsüz olması için devamlı karıştırıyoruz.
- Kaynayan muhallebinin altını kısıyoruz ve 2 dakika kısık ateşte karıştırmaya devam ediyoruz.
- Muhallebiyi biraz soğuması için kenara alıyoruz ve bu arada bisküvileri rondodan geçirerek ufalıyoruz.
- Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyerek mikserle karıştırıyoruz.
- Kuplarımıza bir tepeleme yemek kaşığı bisküvi paylaştırıyoruz ve üzerine birer kepçe muhallebi ekliyoruz. Kalan bisküviyi ve muhallebiyi yine eşit şekilde paylaştırarak kuplarımızı dolduruyoruz.
- Kupalarımızın üzerini kapatarak buzdolabında en az 4 saat soğutarak servis ediyoruz.