Yumurtasız Havuçlu Kek Tarifi
Yumurtasız Havuçlu Kek tarifi: Yumurtasız Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtasız Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yumurtasız Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy rendelenmiş havuç
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3/4 su bardağı süt
- 2,5 - 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 avuç ceviz içi
Yumurtasız Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içine bal, pekmez, zeytinyağı ve sütü ilave edin. Güzelce çırpın.
- Rendelenmiş havuçları bir temiz tülbentin üzerine aktarın ve fazla sularını sıkın. Hafifçe unlayın.
- Ayrı bir kabın içine un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili eleyin. Üzerine ceviz içini de ilave ederek güzelce karıştırın.
- Sıvı malzemelerin üzerine ekleyerek spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Son olarak havuçlarını da ekleyin.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbına kek harcınızı aktarın. 165 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 35-40 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Yumurtasız Havuçlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisine light süt ilave edebilir, fındık içi, kuru üzüm gibi farklı malzemelerle tatlandırabilirsiniz. Baharatlı tatlardan hoşlanıyorsanız yenibahar gibi farklı baharatlar ekleyerek de tarifimizi deneyebilirsiniz. Burada kuru ve yaş malzemeleri ayrı ayrı karıştırmaya özen göstermeniz gerekiyor. İlk aşamada sıvı malzemeleri iyi bir şekilde çırparsanız kekiniz tam dilediğiniz gibi kabaracaktır. Havuçların fazla sularını sıkmamızın sebebi pişerken fazla sularını harca bırakmamaları ve harcın kıvamını bozmamaları.