Yumurtasız Fırın Sütlaç Tarifi
Yumurtasız Fırın Sütlaç tarifi: Yumurtasız Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtasız Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Yumurtasız Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
Yumurtasız Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp kısık ateşte 2 bardak suyla pişiriyoruz.
- Sütün 1/2 bardağını nişastayı açmak için ayırıyoruz.
- Kalan sütü pirinçlere ekliyoruz, kaynayınca şekeri ekliyoruz.
- Ardından nişastayı sütle açıp yavaş yavaş sürekli karıştırarak ekliyoruz.
- Vanilyayı da ekleyip altını kısıyoruz. Kıvamı biraz koyulaşınca kapatıyoruz (yaklaşık 10 dk sürdü, süte ve nişastaya bağlı süre değişebilir).
- Kaselere paylaştırıp kaseleri tepsiye diziyoruz. Tepsiye kenardan soğuk su döküyoruz.
- Fırının üst rafında önceden ısıtılmış 250 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. (Varsa sadece üst ısıtma ayarı daha iyi olur). Afiyet olsun.
Yumurtasız Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Pirinci bol seviyorsanız arttırabilirsiniz. Aynı gün tüketilecekse kıvamını bir tık daha koyulaştırabilirsiniz, ben bir gece dolapta dinlendirdiğim için daha akışkan halde dolduruyorum kaselere. Baktınız hiç kıvam almıyor biraz nişastayı su veya sütle açıp yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Tam tersi kıvam çok koyu gelirse süt ekleyerek inceltebilirsiniz.