Yumurtasız Elmalı Muzlu Kek Tarifi
Yumurtasız Elmalı Muzlu Kek tarifi: Yumurtasız Elmalı Muzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtasız Elmalı Muzlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Yumurtasız Elmalı Muzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet elma
- 1 adet muz
- 1/2 su bardağı toz şeker (250 ml. su bardağına göre)
- 1/2 su bardağı süt (250 ml. su bardağına göre)
- 1 su bardağı un (250 ml. su bardağına göre)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
Yumurtasız Elmalı Muzlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve ufak parçalar halinde doğrayın. Muzları da ufak parçalar halinde doğrayın.
- Ufak bir tencereye elma, muz ve şekeri koyup püre haline getirene kadar pişirin. İşlemi kolaylaştırmak için bir çatalla pişerken ezebilirsiniz.
- Pişen püreye tereyağını, sütü ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Sütün sirke ile etkileşime girmesi için beş dakika dinlendirin.
- Derin bir kap içerisinde un, tarçın, kabartma tozu ve vanilini harmanlayın.
- Sıvı karışımı da ekleyip bir çatal yardımı ile hamuru karıştırın.
- 20-22 santimetre uzunluğunda dikdörtgen bir fırın kabını hafifçe yağlayın ve içine yağlı kağıt yerleştirin.
- Harcı kalıba dökün ve 170 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Kekin piştiğini anlamak için bir kürdan batırıp temiz çıktığına emin olun. Afiyet olsun.
Yumurtasız Elmalı Muzlu Kek tarifi için servis önerisi
Pişen keki fırında çıkarın dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.