Yumurtasız Bayatlamayan Kek Tarifi
Yumurtasız Bayatlamayan Kek tarifi: Yumurtasız Bayatlamayan Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtasız Bayatlamayan Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Yumurtasız Bayatlamayan Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu
- 2 paket vanilya
- 1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 - 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Yumurtasız Bayatlamayan Kek tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve sıvı yağı bir kaba alın, tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla birkaç dakika kadar çırpın.
- Ardından üzerine yoğurdu ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
- Limon suyu, limon kabukları, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Azar azar un ilave ederek çırpmaya devam edin. Bu aşamada unu dikkatli bir şekilde eklemeye özen gösterin. Akışkan kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
- Yağlanmış unlanmış orta boy bir baton kek kalıbına kek harcınızı aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin.
- Piştikten sonra çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Yumurtasız Bayatlamayan Kek tarifinin püf noktası nedir?
Limonun tadının daha iyi hissedilmesini istiyorsanız vanilya ve limon kabuklarını ayrı bir kapta güzelce ovun. Ardından harca ekleyin. Kekinizin tam kıvamında kabarması için yoğurdun sulu kısmını kullanmaya özen gösterin. Kekinize unu kontrollü bir şekilde koyun ve çok koyu kıvamlı bir kek harcı elde etmemeye özen gösterin. Yayvan bir kek kalıba kullanırsanız daha az kabarmış gibi görünebilir. Bu nedenle baton kek kalıbı kullanmaya özen gösterin.