Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurtalı Tuzlu Krep Tarifi

Yumurtalı Tuzlu Krep

Yumurtalı Tuzlu Krep Tarifi

Yumurtalı Tuzlu Krep tarifi: Yumurtalı Tuzlu Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Tuzlu Krep nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurtalı Tuzlu Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Krep için:

  • 120 gram tam buğday unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz
  • 320 mililitre süt

İç harcı için:

  • 5 adet büyük boy mantar
  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 100-150 gram ıspanak

Üzeri için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (ya da dil peyniri)

Yumurtalı Tuzlu Krep tarifi nasıl yapılır?

  • Krep malzemelerini rondodan geçirip, kenara alıp bir süre dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra tavaya biraz zeytinyağı koyup iç harcı için doğradığımız malzemeleri kavuruyoruz.
  • Dinlenen krep kremamsı bir kıvama gelince alıp ince ince krepler yapıyoruz.
  • Pişen kreplerden 2 tanesini kesişim kümesi şeklinde yapıp iç harçtan koyuyoruz ve kıvırıyoruz. Daha sonra gül şeklinde içe doğru sarmal yapıyoruz.
  • Tavamıza birazcık yağ döküp gül şekline getirdiğimiz krepleri tavaya alıyoruz.
  • Ortasına bir kaşıkla bastırıp rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz ve birer de yumurta kırıyoruz.
  • Üzerini bir kapakla kapatıp 7-8 dakika pişiriyoruz, afiyetle de yiyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025