Yumurtalı Tuzlu Krep Tarifi
Yumurtalı Tuzlu Krep tarifi: Yumurtalı Tuzlu Krep için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Tuzlu Krep nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Yumurtalı Tuzlu Krep yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep için:
- 120 gram tam buğday unu
- 2 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
- 320 mililitre süt
İç harcı için:
- 5 adet büyük boy mantar
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 100-150 gram ıspanak
Üzeri için:
- 4 adet yumurta
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (ya da dil peyniri)
Yumurtalı Tuzlu Krep tarifi nasıl yapılır?
- Krep malzemelerini rondodan geçirip, kenara alıp bir süre dinlendiriyoruz.
- Daha sonra tavaya biraz zeytinyağı koyup iç harcı için doğradığımız malzemeleri kavuruyoruz.
- Dinlenen krep kremamsı bir kıvama gelince alıp ince ince krepler yapıyoruz.
- Pişen kreplerden 2 tanesini kesişim kümesi şeklinde yapıp iç harçtan koyuyoruz ve kıvırıyoruz. Daha sonra gül şeklinde içe doğru sarmal yapıyoruz.
- Tavamıza birazcık yağ döküp gül şekline getirdiğimiz krepleri tavaya alıyoruz.
- Ortasına bir kaşıkla bastırıp rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz ve birer de yumurta kırıyoruz.
- Üzerini bir kapakla kapatıp 7-8 dakika pişiriyoruz, afiyetle de yiyoruz. Afiyet olsun.