Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması Tarifi
Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması tarifi: Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Taze fasulyeleri temizleyin ve istediğiniz şekilde kırdıktan sonra bol suyla yıkayın.
- Bir tencereye bolca su ve 1 yemek kaşığı kadar tuz koyun. Tuzlu su kaynamaya başladıktan sonra, fasulyeleri haşlanmaları için içine atın. Yaklaşık 20 dakika kadar yumuşayana dek haşlayın.
- Fasulyeler haşlandıktan sonra hemen soğuk sudan geçirin, böylece renkleri daha yeşil kalacaktır.
- Soğanı küçük küçük doğrayın ve bir tavaya aldığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Kavurduğunuz soğanın üstüne haşlanmış olan taze fasulyeleri ekleyin ve tekrar kavurun.
- Son olarak çırpılmış 2 adet yumurtayı ekleyin. Yumurtalar pişene dek birkaç kez daha karıştırdıktan sonra, tuzunu serpip altını kapatın. Bir servis tabağına alın ve pul biber serptikten sonra servis edin.