Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması Tarifi

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması Tarifi

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması tarifi: Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber

Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Taze fasulyeleri temizleyin ve istediğiniz şekilde kırdıktan sonra bol suyla yıkayın.
  • Bir tencereye bolca su ve 1 yemek kaşığı kadar tuz koyun. Tuzlu su kaynamaya başladıktan sonra, fasulyeleri haşlanmaları için içine atın. Yaklaşık 20 dakika kadar yumuşayana dek haşlayın.
  • Fasulyeler haşlandıktan sonra hemen soğuk sudan geçirin, böylece renkleri daha yeşil kalacaktır.
  • Soğanı küçük küçük doğrayın ve bir tavaya aldığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
  • Kavurduğunuz soğanın üstüne haşlanmış olan taze fasulyeleri ekleyin ve tekrar kavurun.
  • Son olarak çırpılmış 2 adet yumurtayı ekleyin. Yumurtalar pişene dek birkaç kez daha karıştırdıktan sonra, tuzunu serpip altını kapatın. Bir servis tabağına alın ve pul biber serptikten sonra servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025