Yumurtalı Peynirli Baget Tarifi
Yumurtalı Peynirli Baget tarifi: Yumurtalı Peynirli Baget için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Peynirli Baget nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yumurtalı Peynirli Baget yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet baget ekmeği
- 2 adet yumurta
- 1/4 demet maydanoz
- 3 adet roka yaprağı
- 50 gram dil peyniri
- 50 gram parmesan
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tutam çekilmiş tane karabiber
Yumurtalı Peynirli Baget tarifi nasıl yapılır?
- Bagetin üstündeki sert kabuk kısmını hafifçe kesin ve sonra bagetin içini çıkarın. Böylece baget bir kayık gibi, içine yumurta harcını koyabileceğimiz şekilde hacme sahip olsun.
- Yumurtaları bir kaseye kırın, içine tuz ve kara biberinizi ekleyin ve çırpın.
- İnce ince doğradığınız roka ve maydanozu aynı kaseye ekleyin, yumurtayla birlikte tekrar çırpın.
- Yumurta karışımınızı içini boşalttığınız baget ekmeğinin içine dökün.
- Yine bagetin üstüne dil peyniri dilimlerinizi yerleştirin ve 165 derece fırına verin.
- 10-12 dakika sonra bagetin içindeki yumurtanızı kontrol edin ve sevdiğiniz kıvama göre dilerseniz fırından alın, dilerseniz birkaç dakika daha tutun. Ekmeğin dış kabuğunun çok sert olmamasına dikkat edin.
- Dilediğiniz kıvamda olduğundan emin olduğunuz yumurtalı peynirli bagetinizin üzerine rendelenmiş parmesan ekleyin.
Yumurtalı Peynirli Baget tarifinin püf noktası nedir?
Dil peyniri yerine tel peyniri ya da beyaz peynir kullanabilir, parmesan yerine kaşarı tercih edebilirsiniz. Ayrıca roka ve maydanoz yerine başka yeşillikler (nane ya da reyhan gibi) kullanabilirsiniz.