Yumurtalı Ot Kavurması Tarifi
Yumurtalı Ot Kavurması tarifi: Yumurtalı Ot Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Ot Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yumurtalı Ot Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bağ tilkişen
- 1 adet kuru soğan
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yumurtalı Ot Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğruyoruz.
- Tilkişenleri ayıklayıp yarım parmak uzunluğunda doğruyoruz.
- Tavaya zeytinyağını alıp, soğanı ekliyoruz.
- Soğanlar pembeleşince otları ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
- Otlar iyice pişip renk değiştirdikten sonra yumurtaları kırıyoruz.
- Yumurtalar da piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yumurtalı Ot Kavurması tarifinin püf noktası nedir?
Tilkişen otunu alır almaz pişirin. 1-2 gün beklettiğiniz takdirde bozulmaya başlayacaktır.
Yumurtalı Ot Kavurması tarifi için servis önerisi
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.