Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurtalı Ot Kavurması Tarifi

Yumurtalı Ot Kavurması

Yumurtalı Ot Kavurması Tarifi

Yumurtalı Ot Kavurması tarifi: Yumurtalı Ot Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Ot Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurtalı Ot Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 bağ tilkişen
  • 1 adet kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yumurtalı Ot Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları yemeklik doğruyoruz.
  • Tilkişenleri ayıklayıp yarım parmak uzunluğunda doğruyoruz.
  • Tavaya zeytinyağını alıp, soğanı ekliyoruz.
  • Soğanlar pembeleşince otları ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Otlar iyice pişip renk değiştirdikten sonra yumurtaları kırıyoruz.
  • Yumurtalar da piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yumurtalı Ot Kavurması tarifinin püf noktası nedir?

Tilkişen otunu alır almaz pişirin. 1-2 gün beklettiğiniz takdirde bozulmaya başlayacaktır.

Yumurtalı Ot Kavurması tarifi için servis önerisi

Sarımsaklı yoğurt eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025