Yumurtalı Ot Kavurma Tarifi
Yumurtalı Ot Kavurma tarifi: Yumurtalı Ot Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Ot Kavurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Yumurtalı Ot Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet pazı
- 1 demet ebe gümeci
- 4 dal taze soğan
- 2 adet kuru soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet yumurta
Yumurtalı Ot Kavurma tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını bir tavaya alın, kuru soğanları yemeklik olarak doğrayın ve ısınmış olan zeytinyağının içene ekleyin.
- Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Ardından ince ince doğranmış pazıları ve ebegümeçlerini ilave edin.
- Sebzeler sularını salıp, iyice pişene dek kavurun. İnce ince doğradığınız taze soğanları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Tuzunu ilave edip, karıştırın. Sebzeler iyice piştiğinde üstüne yumurtaları kırın ve karıştırın. Yumurtalar pişince altını kapatın, ılıklaşmaya bırakın.
- Ardından elinizle şekillendirip, servis tabağına alın ve servis edin.
Yumurtalı Ot Kavurma tarifi için servis önerisi
Üzerine dilerseniz yoğurt ilave ederek servis edebilirsiniz.