Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurtalı Ot Kavurma Tarifi

Yumurtalı Ot Kavurma

Yumurtalı Ot Kavurma Tarifi

Yumurtalı Ot Kavurma tarifi: Yumurtalı Ot Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Ot Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurtalı Ot Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 demet pazı
  • 1 demet ebe gümeci
  • 4 dal taze soğan
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta

Yumurtalı Ot Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağını bir tavaya alın, kuru soğanları yemeklik olarak doğrayın ve ısınmış olan zeytinyağının içene ekleyin.
  • Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Ardından ince ince doğranmış pazıları ve ebegümeçlerini ilave edin.
  • Sebzeler sularını salıp, iyice pişene dek kavurun. İnce ince doğradığınız taze soğanları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Tuzunu ilave edip, karıştırın. Sebzeler iyice piştiğinde üstüne yumurtaları kırın ve karıştırın. Yumurtalar pişince altını kapatın, ılıklaşmaya bırakın.
  • Ardından elinizle şekillendirip, servis tabağına alın ve servis edin.

Yumurtalı Ot Kavurma tarifi için servis önerisi

Üzerine dilerseniz yoğurt ilave ederek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025