Yumurtalı Kuşkonmaz Tarifi
Yumurtalı Kuşkonmaz tarifi: Yumurtalı Kuşkonmaz için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Kuşkonmaz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Yumurtalı Kuşkonmaz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 bağ kuşkonmaz
- 6 adet yumurta
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı (yarısı kuşkonmaz için yarısı patatesler için)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet limon suyu
Yumurtalı Kuşkonmaz tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerimizi küp küp doğrayalım. Orta derinlikte bir tencere veya tavamıza zeytinyağımızı ekleyelim.
- Zeytinyağımızı tencere veya tavamızda ısıttıktan sonra küp küp kesmiş olduğumuz patateslerimizi rengi değişinceye dek kavuralım.
- Kavrulan patateslerimizi tavadan çıkarıp daha sonra eklenmek üzere bir tabağa koyalım.
- Daha sonra tavamızın içerisine yeniden zeytinyağımızı ekleyelim. Yağ çok ısınmadan içerisine kuşkonmazı ekleyelim
- Kuşkonmazlarımızı 3 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirelim. Küp küp doğranmış soğanımızı pişmekte olan kuşkonmazın içerisine ekleyelim.
- Tuz, karabiber, pul biberi karışıma ekledikten sonra, soğanı öldürene kadar kuşkonmazı pişirmeye devam edelim.
- Kavrulan ve kenara ayırdığınız patatesleri kuşkonmazların üzerine ekleyin. Son olarak yumurtalarımızı da karışıma kıralım ve karıştıralım. Yumurta da pişince tamamdır. Afiyet olsun.
Yumurtalı Kuşkonmaz tarifinin püf noktası nedir?
Kuşkonmazları pişirmeden kırarak ayıklamak gerekiyor. Burada püf nokta kuşkonmazın taze olması ve sadece taze kısımlarının yemeğe kullanılmasıdır. Kuş konmazlar ayıklandıktan sonra 10 dakika limon suyu eklenmiş suda bekletirsek acılığını alacaktır. Buna ilaveten önerim yemek piştikten sonra tabağınızda da üzerine çok az limon suyu eklemenizdir.