Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurtalı Kepekli Pilav Tarifi

Yumurtalı Kepekli Pilav

Yumurtalı Kepekli Pilav Tarifi

Yumurtalı Kepekli Pilav tarifi: Yumurtalı Kepekli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Kepekli Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurtalı Kepekli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 1 kase garnitür (ben evde taze havuç, bezelye ve kabak haşladım)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1/2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yumurtalı Kepekli Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce tenceremize yağımızı koyup içine doğranmış soğanları ekliyoruz.
  • Tencerede soğanlar pembeleşince salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
  • Daha sonra  garnitürümüzü veya küçük ve küp küp doğradığımız sebzelerimizi de 1,5 bardak su ile birlikte tencereye ekliyoruz.
  • Tencerimizin içine tuz ve baharatları da ekleyip suyumuzun kaynamaya başlamasını bekliyoruz.
  • Suyumuz  kaynamaya başladığında kepekli pirincimizi de ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  • 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
  • O sırada önceden yağladığımız bir tavaya yumurtalarımızı kırıyoruz ve omlet şeklinde pişiriyoruz.
  • Pişirdiğimiz omletimizi küçük parçalara dilimliyoruz ve garnitürlü pilavımız piştikten sonra içine ekleyip iyice harmanlıyoruz.

Yumurtalı Kepekli Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Pilavımızın ne lapa ne de çok diri olmamasına dikkat edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025