Yumurtalı Karnabahar Kızartması Tarifi
Yumurtalı Karnabahar Kızartması tarifi: Yumurtalı Karnabahar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Karnabahar Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yumurtalı Karnabahar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet karnabahar
- 1 çay bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz paprika
Yumurtalı Karnabahar Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle karnabaharımızı küçük parçalara ayırıp bir tencerede yumuşayana kadar kaynatalım.
- Karnabaharımız kaynayana kadar, ayrı bir kasede sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için bir kaseye yumurtaları kıralım, unu ve sütü ekleyelim ve hepsini çırpalım.
- Kaynayan karnabaharımızı ezelim. Üzerine hazırladığımız sosu dökelim ve hepsini karıştıralım.
- Kolaylıkla kızartabileceğimiz bir tencere alalım ve yaklaşık bir küçük çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyelim. Bir kaşık yardımı ile, karışımdan alalım ve ısınmış yağımıza bırakalım.
- Bir yanı kızarınca diğer yanını çevirelim ve kızarmasını bekleyelim. minik Karnabahar kızartmalarınız hazır. Bu lezzete daha çok lezzet katmak için yanına bir sos hazırlıyoruz.
- Sos için, sarımsağımızı ezelim ve az su ilave edip karıştıralım. Bu karışımı yoğurta ekleyelim ve karıştıralım. Üzerini süslemek için de ayrı bir tavada paprika sosu hazırlayalım.
- Paprika sosu için bir tavaya sıvı yağı dökelim ve üzerine paprika ekleyelim ve kızarana kadar karıştıralım. Daha sonra bu paprikayı yoğurtlu karışımımızın üzerine ilave edebiliriz.