Yumurtalı Çin Pilavı Tarifi
Yumurtalı Çin Pilavı tarifi: Yumurtalı Çin Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurtalı Çin Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yumurtalı Çin Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal taze soğan
- 1 adet küçük boy havuç
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Yumurtalı Çin Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkayıp ayıkladığınız taze soğanları incecik kıyın. Kabuklarını soyduğunuz havuçları minik küpler halinde kesin. Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.
- Doğranmış taze soğan ve havuçları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurmaya başlayın.
- Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip pirinçler şeffaf bir renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
- Ardından sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
- Küçük bir kaba kırdığınız yumurtaları çırpın. Suyunu tamamen çekmekte olan pilava çırpılmış yumurtaları ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra pişirme işlemini kapağı kapalı tencerede 3-4 dakika daha sürdürün.
- Pirinçler suyunu çekip yumurtalar kızarmaya başladığında pilav tenceresinin üzerine kağıt havlu kapatıp pilavı demlenmeye bırakın. Servis kaseleri yardımıyla şekil verip ılık ya da sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Yumurtalı Çin Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Pirinci bol suda yıkamaya ve fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanmaya özen gösterin.