Yumurta-yı Hümayun Tarifi
Yumurta-yı Hümayun tarifi: Yumurta-yı Hümayun için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurta-yı Hümayun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yumurta-yı Hümayun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 14 dilim çemensiz pastırma
- 4 adet yumurta
Yumurta-yı Hümayun tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
- Kızdırılmış tereyağının üzerine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika kadar orta ateşte kavurun.
- 5 dakika sonrasında esmer şekeri de ekleyip soğanları karamelize olması için ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Soğanlar karamelize olduktan sonra baharatları da ekleyip tekrar güzelce karıştırın.
- Çemensiz pastırmaları da ekleyip 1 dakika kadar soğanlarla birlikte karıştırın ve koyacağınız yumurta sayısı kadar, kaşık yardımıyla çukurlar oluşturun.
- Yumurtaları oluşturduğunuz çukurlara yerleştirin ve kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak, taze ekmek ile birlikte servis edin.
Yumurta-yı Hümayun tarifinin püf noktası nedir?
Soğanların doğru bir şekilde karamelize olabilmesi için mutlaka kısık ateşte uzun süreli pişirin. Soğanların yanmaması için ara ara 3 yemek kaşığı su ilavesi yaparak soğanları terletebilirsiniz. Eğer vakitten kazanmak isterseniz esmer şeker miktarını arttırıp kısık ile orta arası ateşte sürekli olarak karıştırarak pişirebilirsiniz.