Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurta-yı Hümayun Tarifi

Yumurta-yı Hümayun

Yumurta-yı Hümayun Tarifi

Yumurta-yı Hümayun tarifi: Yumurta-yı Hümayun için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurta-yı Hümayun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurta-yı Hümayun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 14 dilim çemensiz pastırma
  • 4 adet yumurta

Yumurta-yı Hümayun tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
  • Kızdırılmış tereyağının üzerine piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve 5 dakika kadar orta ateşte kavurun.
  • 5 dakika sonrasında esmer şekeri de ekleyip soğanları karamelize olması için ara ara karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Soğanlar karamelize olduktan sonra baharatları da ekleyip tekrar güzelce karıştırın.
  • Çemensiz pastırmaları da ekleyip 1 dakika kadar soğanlarla birlikte karıştırın ve koyacağınız yumurta sayısı kadar, kaşık yardımıyla çukurlar oluşturun.
  • Yumurtaları oluşturduğunuz çukurlara yerleştirin ve kısık ateşte  pişirin. Sıcak olarak, taze ekmek ile birlikte servis edin.

Yumurta-yı Hümayun tarifinin püf noktası nedir?

Soğanların doğru bir şekilde karamelize olabilmesi için mutlaka kısık ateşte uzun süreli pişirin. Soğanların yanmaması için ara ara 3 yemek kaşığı su ilavesi yaparak soğanları terletebilirsiniz. Eğer vakitten kazanmak isterseniz esmer şeker miktarını arttırıp kısık ile orta arası ateşte sürekli olarak karıştırarak pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025