Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurta Kek Tarifi

Yumurta Kek

Yumurta Kek Tarifi

Yumurta Kek tarifi: Yumurta Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurta Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurta Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kalıbı yağlamak için)

Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı labne

Üzeri İçin:

  • 3 adet kayısı (ortadan ikiye bölünmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Nişasta Jölesi İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Yumurta Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Keki hazırlamak için; derin bir karıştırma kasesinin içerisinde yumurta ve şekeri, şeker eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Krema kıvamına gelen karışımın içerisine sıvı yağ, süt, eritilmiş tereyağı ve limon kabuğu rendesini de ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Un, kabartma tozu, mısır nişastası ve vanilini eleyerek karışımın içerisine ekleyin ve spatula yardımıyla sıvı karışıma yedirin.
  • Kek karışımını yağlanmış ve fırına dayanıklı kabınızın içerisine aktarın  ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 30 dakika pişirin. Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alın ve oda sıcaklığına soğumaya bırakın.
  • Muhallebisini hazırlamak için derin bir tencerede süt, toz şeker, mısır nişastası ve unu karıştırın. Koyulaşana kadar orta ateşte sürekli olarak karıştırın. Kaynayıp, koyulaşan muhallebinin içerisine vanilin ve labne peynirini de ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 
  • Oda sıcaklığına gelen kekin üzerine oda sıcaklığında soğumuş olan muhallebinin tamamını dökün ve üzerini spatula yardımıyla düzeltin. Güzel bir şekilde dilimlenebilmesi için muhallebili kekinizi 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen muhallebili kekin üzerine ikiye böldüğünüz kayısılardan yerleştirin.
  • Kayısıların parlak ve yumurta görünümünü daha gerçekçi kılması için, nişasta jölesini hazırlayalım. Su, nişasta ve toz şekeri fokurdayana kadar bir cezvede pişirin. sıvı kıvamdan hafif koyu kıvama geldiğinde ocaktan alın.
  • Yerleştirdiğiniz kayısıların üzerine nişasta jölesinden sürün ve tarçın serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025