Yumurta Kebabı Tarifi
Yumurta Kebabı tarifi: Yumurta Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurta Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yumurta Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Harcı İçin:
- 6 adet yumurta (haşlanmış, soğuk suda bekletilmiş)
- 5 adet patates (haşlanmış, ezilmiş)
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı kişniş tohumu (toz haline getirilmiş)
- 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
Panesi İçin:
- 1 su bardağı un
- 2 adet çırpılmış yumurta
- 1,5 su bardağı panko (ekmek kırıntısı)
Domates Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı (silme) domates salçası
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı su
Yumurta Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Domates sosu için, zeytinyağıyla birlikte sarımsağı soteleyin. Üzerine domates rendesini ekleyip 3-4 dakika pişirin. Son olarak salça, su, tuz ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte 4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Patates harcını hazırlamak için; yemeklik doğradığınız soğanları tavada sıvı yağ ile birlikte yumuşayana dek kavurun.
- Üzerine tüm baharatları ekleyin ve soğanlarla birlikte 30 saniye daha karıştırın.
- Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri de tavaya ilave edip tüm malzemeler birbiriyle birleşene kadar karıştırın. Hazırladığınız patates harcını bir kaseye alıp oda sıcaklığında soğutun.
- Soğumuş olan harca rendelenmiş mozzarella ve kıyılmış maydanozu da ekleyip son kez karıştırın. Harçtan portakal büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yassılaştırın.
- Haşlanmış ve kabukları soyulmuş yumurtaları patates harcının ortasına koyup etrafını kaplayın. Elinizle yuvarlayarak şeklini düzeltin.
- Yumurta kebaplarını sırayla un, yumurta ve pankoya bulayıp kızgın yağda altın sarısı olana dek kızartın.
- Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız domates sosuyla sıcak olarak servis edin.
Yumurta Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Arzuya göre galeta unuyla da paneleyebilirsiniz.