Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurta Kapama Tarifi

Yumurta Kapama

Yumurta Kapama Tarifi

Yumurta Kapama tarifi: Yumurta Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurta Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurta Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dal taze kekik

Yumurta Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtalar katı kıvamda olacak şekilde yaklaşık 15 dakika haşlanır.
  • Tavaya tereyağ eklenir ve eritilir. (Yağı yakmıyoruz.)
  • Baharatları ve tuzu eklenir.
  • Baharatlar bir taşım fokurdatılır. (Yanmaması gerekir.)
  • Haşlanan ve kabuğu soyulan yumurtalar ikiye kesilerek, sarı kısımları yüzeye değecek şekilde tavaya dizilir.
  • Bir kaşık yardımı ile tereyağlar yumurtaların üzerine gezdirilerek pişirilir. Bu esnada baharatlı yağın yumurtanın her yerine gelmesi sağlanır.  Taze kekik serpiştirerek servis edin.

Yumurta Kapama tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtalarınızın çatlamaması için suyuna bir yemek kaşığı sirke ve biraz tuz serpilmelidir. Sıcak servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025