Yumurta Kapama Tarifi
Yumurta Kapama tarifi: Yumurta Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurta Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yumurta Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 dal taze kekik
Yumurta Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalar katı kıvamda olacak şekilde yaklaşık 15 dakika haşlanır.
- Tavaya tereyağ eklenir ve eritilir. (Yağı yakmıyoruz.)
- Baharatları ve tuzu eklenir.
- Baharatlar bir taşım fokurdatılır. (Yanmaması gerekir.)
- Haşlanan ve kabuğu soyulan yumurtalar ikiye kesilerek, sarı kısımları yüzeye değecek şekilde tavaya dizilir.
- Bir kaşık yardımı ile tereyağlar yumurtaların üzerine gezdirilerek pişirilir. Bu esnada baharatlı yağın yumurtanın her yerine gelmesi sağlanır. Taze kekik serpiştirerek servis edin.
Yumurta Kapama tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtalarınızın çatlamaması için suyuna bir yemek kaşığı sirke ve biraz tuz serpilmelidir. Sıcak servis edin.