Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurta Güllacı Tarifi

Yumurta Güllacı

Yumurta Güllacı Tarifi

Yumurta Güllacı tarifi: Yumurta Güllacı için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurta Güllacı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurta Güllacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kızartmak İçin:

  • 3 yemek kaşığı Natürel Birinci Zeytinyağı

Hamuru İçin:

  • 200 gram un (1+3/4 su bardağı)
  • 250 ml. süt (1+1/4 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz

İçi İçin:

  • 1 su bardağı badem içi (kıyılmış)
  • 1 su bardağı toz şeker

Yumurta Güllacı tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm hamur malzemelerini bir kaba ekleyin ve çırpın.
  • Yapışmaz bir tavayı Komili Natürel Sızma Zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Hazır olan hamuru yarım kepçe olacak şekilde tavada önlü arkalı incecik pişirin. Tüm hamura bu işlemi yapın.
  • Tüm hamura bu işlemi yapın.
  • Kıyılmış badem içi ve şekeri bir kasede karıştırın. Hazır olan hamurlara şekerli badem karışımı yayıp rulo halinde sarın.
  • Ruloları 3-4 cmlik kalınlıklarda kesin.
  • Bu rulo halindeki güllaçları birkaç parçaya bölüp servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerine gül suyu serpiştirerek servis edin.
  • Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025