Yumurta Güllacı Tarifi
Yumurta Güllacı tarifi: Yumurta Güllacı için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurta Güllacı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yumurta Güllacı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kızartmak İçin:
- 3 yemek kaşığı Natürel Birinci Zeytinyağı
Hamuru İçin:
- 200 gram un (1+3/4 su bardağı)
- 250 ml. süt (1+1/4 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
İçi İçin:
- 1 su bardağı badem içi (kıyılmış)
- 1 su bardağı toz şeker
Yumurta Güllacı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm hamur malzemelerini bir kaba ekleyin ve çırpın.
- Yapışmaz bir tavayı Komili Natürel Sızma Zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Hazır olan hamuru yarım kepçe olacak şekilde tavada önlü arkalı incecik pişirin. Tüm hamura bu işlemi yapın.
- Tüm hamura bu işlemi yapın.
- Kıyılmış badem içi ve şekeri bir kasede karıştırın. Hazır olan hamurlara şekerli badem karışımı yayıp rulo halinde sarın.
- Ruloları 3-4 cmlik kalınlıklarda kesin.
- Bu rulo halindeki güllaçları birkaç parçaya bölüp servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine gül suyu serpiştirerek servis edin.
- Afiyet olsun!