Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumurta Dolması Tarifi

Yumurta Dolması

Yumurta Dolması Tarifi

Yumurta Dolması tarifi: Yumurta Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Yumurta Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumurta Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet büyük boy yumurta
  • 1 dilediğiniz kadar maydanoz (arzuya göre)
  • 1 dilediğiniz kadar taze soğan
  • 1 çay kaşığı (silme) pul biber(isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı (silme) kekik (arzuya göre)
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çimdik tuz

Yumurta Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Önce küçük bir tencerede bol suda tuz ekleyip büyük boy 6 yumurta haşlıyoruz.
  • Ocaktan alıp biraz bekleyin ve soğuk suya bırakın.
  • Yumurtaları dikkatli bir şekilde ayıklayarak ikiye bölüyoruz.
  • Sarılar derin bir kaba alınır. Üzerine maydonoz, taze soğan, eğer yoksa kuru soğan ince kıyılmış suyu sıkılarak, kekik, pul biber, karabiber, tuz severseniz dereotu ile harmanlanır.
  • Minik toplar halinde akların tam ortasına yerleştirilir.
  • İsterseniz sadece yumurta isterseniz yumurtadan sonra pane harçlı galeta unu ya da normal una bulayip kızgın yağda kızartılır.
  • Peçete üzerine alınır.Ardından servis edilir. Afiyetler olsun!

Yumurta Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtaların dağılmamasına özen gösterin, bol suda haşlayın.

Yumurta Dolması tarifi için servis önerisi

Meze veya kahvaltı olarak herşey ile yakışır bol salata unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025