Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yumoş Poğaça Tarifi

Yumoş Poğaça

Yumoş Poğaça Tarifi

Yumoş Poğaça tarifi: Yumoş Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumoş Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yumoş Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 kase siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam

Yumoş Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Küçük bir tencerede su, süt ve toz şekeri karıştırıp hafifçe ısıttıktan sonra mayalanması için kenara alın. (Üzeri köpük köpük olunca mayalanmış demektir.)
  • Yumurta akı, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
  • Köpük köpük olmuş mayaya ekleyin.
  • Daha sonra azar azar un ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Çok az ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve mayalanmaya bırakın. (Hafif ısıltılmış bir fırının içinde mayalanma işlemi daha kısa sürecektir.)
  • Mayalanıp kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın ve un serptiğiniz tezgahın üzerinde elinizle açın. İçine dilediğiniz kadar çekirdeği çıkarılmış zeytin yerleştirin. Hamuru güzelce kapatın ve tepsiye tersini çevirerek yerleştirin.
  • Tüm poğaçaları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerini bir mutfak örtüsü ile örtün ve yaklaşık yarım saat tepsi mayası için bekletin.
  • Tepsi mayası gerçekleştiğinde yumurta sarısına çok az süt ilave ederek bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve üzerine susam serpiştirin.
  • Önceden ısıltılmış fırında alt üst 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra poğaçalarınız hazır olacaktır.
  • Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025