Yumoş Poğaça Tarifi
Yumoş Poğaça tarifi: Yumoş Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumoş Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Yumoş Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 4-5 su bardağı un
- 1 kase siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
Yumoş Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Küçük bir tencerede su, süt ve toz şekeri karıştırıp hafifçe ısıttıktan sonra mayalanması için kenara alın. (Üzeri köpük köpük olunca mayalanmış demektir.)
- Yumurta akı, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
- Köpük köpük olmuş mayaya ekleyin.
- Daha sonra azar azar un ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Çok az ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve mayalanmaya bırakın. (Hafif ısıltılmış bir fırının içinde mayalanma işlemi daha kısa sürecektir.)
- Mayalanıp kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın ve un serptiğiniz tezgahın üzerinde elinizle açın. İçine dilediğiniz kadar çekirdeği çıkarılmış zeytin yerleştirin. Hamuru güzelce kapatın ve tepsiye tersini çevirerek yerleştirin.
- Tüm poğaçaları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerini bir mutfak örtüsü ile örtün ve yaklaşık yarım saat tepsi mayası için bekletin.
- Tepsi mayası gerçekleştiğinde yumurta sarısına çok az süt ilave ederek bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve üzerine susam serpiştirin.
- Önceden ısıltılmış fırında alt üst 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra poğaçalarınız hazır olacaktır.
- Afiyet olsun!