Yumaşacık Kıyır Poğaça Tarifi
Yumaşacık Kıyır Poğaça tarifi: Yumaşacık Kıyır Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yumaşacık Kıyır Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet orta boy
Yumaşacık Kıyır Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
Yumaşacık Kıyır Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabımıza süt, su ve maya mızı koyalım. Maya çözülen kadar güzelce karıştıralım. Mayamız çözüldükten sonra şeker, tuz ve yağımızı ekleyelim.
- Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.
- Dinlendirdikten sonra küçük bezler halinde yuvarlayarak tepsimize dizelim. İsteğe göre peynirli yapabilirsiniz ben sade tercih ettim.
- Hamurumuza istediğimiz şekli verdikten sonra yarım saat kadar tepside mayalandıralım üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Yumaşacık Kıyır Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Hamurumuzu mutlaka tepesinde en az yarım saat mayalandıralım.
Yumaşacık Kıyır Poğaça tarifi için servis önerisi
Ilık ılık servis edelim.