Yulaflı ve Yoğurt Dolgulu Tartolet Tarifi
Yulaflı ve Yoğurt Dolgulu Tartolet tarifi: Yulaflı ve Yoğurt Dolgulu Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı ve Yoğurt Dolgulu Tartolet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Yulaflı ve Yoğurt Dolgulu Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tartolet Hamuru İçin:
- 2 adet orta boy muz
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 çay bardağı tahin
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
Dolgu İçin:
- 1-1,5 tatlı kaşığı süzme yoğurt (her biri için)
Yulaflı ve Yoğurt Dolgulu Tartolet tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 2 adet muzu ufak parçalara bölüp, bir kase içinde çatal yardımıyla güzelce ezelim.
- Sonra kaseye, 1 su bardağı yulaf ezmesini döküp karıştıralım.
- 1/2 çay bardağı tahini ve 1/2 tatlı kaşığı tarçını da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Karışım homojen bir hale geldiğinde, önceden yağlanmış muffin kalıbına eşit bir şekilde bölüştürelim.
- Parmaklarımızla kalıpların yanlarına doğru hamuru güzelce dağıtalım. Yanlar yüksek, orta kısmı ise çukur şekilde kalmalı.
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 18-20 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra kalıplardan çıkartalım.
- İçlerini süzme yoğurt ile dolduralım. Dilediğiniz meyvelerle üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yulaflı ve Yoğurt Dolgulu Tartolet tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkardıktan sonra, kalıplardan çıkarmadan önce soğuması önemli. Yoksa yulaf kalıbınıza yapışabilir.