Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaflı Poğaça Tarifi

Yulaflı Poğaça

Yulaflı Poğaça Tarifi

Yulaflı Poğaça tarifi: Yulaflı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaflı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı (tepeleme) yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı (silme) toz mahlep
  • 2 su bardağı yulaf unu
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 küçük kase lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz

Yulaflı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtalarımızın 1 tanesinin sarısını ayırıyoruz.
  • Yoğurt, zeytinyağı, mahlep, yumurta,tuz ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıyoruz.
  • 1 bardak yulaf unu ile kabartma tozunu karıştırıyoruz ve yavaşça diğer karışıma ekliyoruz.
  • Sırası ile 1 bardak tam buğday 1 bardak yulaf ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Eğer hamur hala biraz cıvık geliyor ise yarım su bardağı daha yulaf unu ekliyoruz.
  • Sadeleri elimizle yuvarlak yapip, peynirlileri ise elimizde açıp ortasına lorlu karışım ekleyip kapatıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiyoruz.
  • Yağlı kağıda koyduğumuz poğacalarimizi 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.
  • Üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika kadar. Ardından fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Yulaflı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Unun yavaş yavaş eklenmesi ve cıvıklık durumunda yulaf unu ile desteklemek gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025