Yulaflı Poğaça Tarifi
Yulaflı Poğaça tarifi: Yulaflı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yulaflı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı (tepeleme) yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı (silme) toz mahlep
- 2 su bardağı yulaf unu
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 küçük kase lor peyniri
- 1 tutam maydanoz
Yulaflı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtalarımızın 1 tanesinin sarısını ayırıyoruz.
- Yoğurt, zeytinyağı, mahlep, yumurta,tuz ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıyoruz.
- 1 bardak yulaf unu ile kabartma tozunu karıştırıyoruz ve yavaşça diğer karışıma ekliyoruz.
- Sırası ile 1 bardak tam buğday 1 bardak yulaf ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
- Eğer hamur hala biraz cıvık geliyor ise yarım su bardağı daha yulaf unu ekliyoruz.
- Sadeleri elimizle yuvarlak yapip, peynirlileri ise elimizde açıp ortasına lorlu karışım ekleyip kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiyoruz.
- Yağlı kağıda koyduğumuz poğacalarimizi 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.
- Üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika kadar. Ardından fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık.
Yulaflı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Unun yavaş yavaş eklenmesi ve cıvıklık durumunda yulaf unu ile desteklemek gerekiyor.