Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaflı, Lorlu Börek Tarifi

Yulaflı, Lorlu Börek

Yulaflı, Lorlu Börek Tarifi

Yulaflı, Lorlu Börek tarifi: Yulaflı, Lorlu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı, Lorlu Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaflı, Lorlu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 150 gram yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kefir
  • 2 su bardağı lor peyniri

Yulaflı, Lorlu Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Önce yumurtaları bir kapta çırpıyoruz.
  • İçine lor peynirini içine iyice ufalıyoruz.
  • Zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kefiri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak da 150 gram yulaf ezmesini blenderdan geçirip irili ufaklı küçültüyoruz ve karışıma ekliyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz kaba, karışımı döküp 180 derecede 40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp diğer tarafı da kızarana kadar fırında tutuyoruz. Afiyet olsun.

Yulaflı, Lorlu Börek tarifinin püf noktası nedir?

Lor peynirini yerken peynir büyük parçalarla ağza gelsin istiyorsanız, bazılarını büyük parçalar halinde bırakabiliriz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025