Yulaflı Kraker Tarifi
Yulaflı Kraker tarifi: Yulaflı Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı Kraker nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yulaflı Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı yulaf
- 400 gram haşlanmış nohut (2 su bardağı)
- 1 diş sarımsak
- 1/3 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
Yulaflı Kraker tarifi nasıl yapılır?
- Yulafları tavada, orta ateşte kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Kavrulan yulafları robottan geçirip toz haline getirin.
- Doğrama robotunun haznesine haşlanmış nohut, zeytinyağı, sarımsak ve baharatları koyup püre halini alana kadar kıyın.
- Karışıma azar azar yulaf ununu da ekleyin ve ele yapışmayan, hafif dağılan yapıda bir hamur elde edin.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında, merdane ile 1/2 santimetre kalınlığında açın.
- Hamurun üzerine çörek otu ve keten tohumu serpin, üzerine tekrar yağlı kağıtla hafifçe bastırın.
- Hamuru, altındaki yağlı kağıtla birlikte bir tepsiye alın, bıçak ya da herhangi bir kesiciyle dilediğiniz şekilleri verin.
- Krakerleri 180 derecelik alt, üst fanlı fırında, üstleri ve altları kızarana kadar 30-40 dakika pişirin. Pişen krakerleri tepsiden almadan önce oda sıcaklığında 15 dakika bekletip dilediğiniz zaman servis edin. Afiyet olsun.