Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaflı Kraker Tarifi

Yulaflı Kraker

Yulaflı Kraker Tarifi

Yulaflı Kraker tarifi: Yulaflı Kraker için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı Kraker nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaflı Kraker yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 400 gram haşlanmış nohut (2 su bardağı)
  • 1 diş sarımsak
  • 1/3 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu

Yulaflı Kraker tarifi nasıl yapılır?

  • Yulafları tavada, orta ateşte kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Kavrulan yulafları robottan geçirip toz haline getirin.
  • Doğrama robotunun haznesine haşlanmış nohut, zeytinyağı, sarımsak ve baharatları koyup püre halini alana kadar kıyın.
  • Karışıma azar azar yulaf ununu da ekleyin ve ele yapışmayan, hafif dağılan yapıda bir hamur elde edin.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında, merdane ile 1/2 santimetre kalınlığında açın.
  • Hamurun üzerine çörek otu ve keten tohumu serpin,  üzerine tekrar yağlı kağıtla hafifçe bastırın.
  • Hamuru, altındaki yağlı kağıtla birlikte bir tepsiye alın, bıçak ya da herhangi bir kesiciyle dilediğiniz şekilleri verin.
  • Krakerleri 180 derecelik alt, üst fanlı fırında, üstleri ve altları kızarana kadar 30-40 dakika pişirin. Pişen krakerleri tepsiden almadan önce oda sıcaklığında 15 dakika bekletip dilediğiniz zaman servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025