Yulaflı Elmalı Fenomen Kek tarifi: Yulaflı Elmalı Fenomen Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı Elmalı Fenomen Kek nasıl yapılır?
Yulafları iri parçalı olacak şekilde robottan geçirin. Bir kasede unu, yulafı, vanilyayı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını karıştırın.
n Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve orta boy küpler halinde doğrayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
Yumurta sarılarına toz şeker, zeytinyağı, su ve limon suyunu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Yaptığınız karışıma kuru karışımı azar azar ekleyerek yedirin.
Karışıma elmaları ve süzülmüş turna yemişlerini ekleyin, her yere eşit şekilde dağılmasını sağlayarak karıştırın.
Yumurta beyazlarına çok az tuz ekleyip hafif sertleşene kadar çırparak köpürtün. Yumurta beyazını elmalı karışıma azar azar ekleyin, havasını kaçırmadan karıştırın.
Kek karışımını önceden yağlanıp unlanmış 23 santimetrelik kelepçeli kalıba dökün ve üzerini hafifçe düzleyin.
Bir kap içinde iri kıyılmış cevizler, yulaf, toz şeker ve zeytinyağını karıştırın ve kek karışımının üstüne serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış alt, üst ve fanlı fırında 60 dakika pişirin.
Kürdan testi yaptıktan sonra keki fırından çıkarın ve soğuması için en az 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.