Yulaflı Çikolatalı Tatlı Tarifi
Yulaflı Çikolatalı Tatlı tarifi: Yulaflı Çikolatalı Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı Çikolatalı Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yulaflı Çikolatalı Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı yulaf (un haline getirilmiş)
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı vanilya aroması
- 2 su bardağı ceviz içi (doğranmış)
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi yağı
- 300 gram bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
- 1/2 su bardağı krema
Yulaflı Çikolatalı Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- 3 su bardağı yulafı mutfak robotunda un inceliğine gelinceye dek çekin ve ardından geniş bir kaseye alın.
- Üzerine yulaf ezmesi, tuz, pekmez, vanilya aroması, ceviz ve Hindistan cevizi yağını ekleyerek bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra çikolataya kremayı ekleyin ve karıştırın.
- Yağlı kağıt ile kapladığınız 20x20 ölçülerinde bir kalıbın tabanına yulaflı karışımın yarsını dökerek güzelce yayın. Bir spatula yardımıyla bastırarak düzeltin.
- Hazırladığınız çikolatalı karışımı yulaf katmanının üzerine dökün. Ardından kalan yulaflı karışımın kalanını da en üst katman olarak üzerine ekleyin ve güzelce yayarak spatulayla düzeltin.
- 2 saat buzdolabında dinledirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Yulaflı Çikolatalı Tatlı tarifi için servis önerisi
Üzerine bir top vanilyalı dondurma koyarak servis edebilirsiniz.