Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaflı Bisküvi Tarifi

Yulaflı Bisküvi

Yulaflı Bisküvi Tarifi

Yulaflı Bisküvi tarifi: Yulaflı Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı Bisküvi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaflı Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi (hafif çekilmiş)
  • 15 adet hurma (püre haline getirilecek)
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş)
  • 2-3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı fındık içi

Yulaflı Bisküvi tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, yumurta akı ve tereyağını çırparak hacimsel olarak kabartın.
  • Yulafları rondoda un kıvamına getirmeden hafif taneli kalacak şekilde çekin.
  • Hurmayı sıcak suda bekletin ve kabuklarını, çekirdeklerini soyup rondodan püre kıvamına getirin.
  • Hurma püresini ve diğer malzemeleri tereyağlı, yumurtalı karışıma ekleyin.
  • Kalan malzemelerin hepsini ilave edin ve karıştırın.
  • Hamur yapışkan kıvamlı olacaktır. Streç filme silindir şekline getirerek sarın.
  • Buzdolabında 35-40 dakika dinlendirin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Hazırladığınız kurabiye hamurunu keskin bir bıçak yardımıyla eşit kalınlıkta dilimleyin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kestiğiniz kurabiyeleri yerleştirin ve fırında yaklaşık 10-12 dakika kurabiyeler kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Yulaflı Bisküvi tarifinin püf noktası nedir?

Bu kurabiyenin piştikten sonra yumuşak olması ve soğuduktan sonra katılaşması tereyağından kaynaklanmaktadır. Kurabiyenin pişip pişmediğini yumuşaklığından değil, alt kısmının renk almasından anlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025