Yulaflı Baget Ekmek Tarifi
Yulaflı Baget Ekmek tarifi: Yulaflı Baget Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı Baget Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 dilim
Yulaflı Baget Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram tam buğday unu
- 1 çorba kasesi yulaf ezmesi
- 1 adet yumurta
- 1 küçük parça yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su (Ilık Olmalı)
Yulaflı Baget Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve yaş mayanın üzerine ılık su ilave edilir, tuz eklenir ve parmak ucu ile karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek yoğrulmaya başlanır. Ardından yulaf ezmesi eklenir ve hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğrulmaya devam edilir.
- Hamurun üzeri streç filmle kapatılır ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Hamur iki eşit parçaya ayrılır ve baget şekli verilir. Yaklaşık yarım saat dinlendirilir.
- Bagetlerin üzerine kesikler atılır ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verilir.
- Fırına atmadan önce fırının içine ısıya dayanıklı bir kapla su konur.
- 15 dakika 200 derecede piştikten sonra ayarı 180'e getirilir. Üzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirilir.
- Mis gibi ev yapımı bagetler hazır. Afiyet olsun.
Yulaflı Baget Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Sürekli kontrol ederek pişirin.