Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaflı Baget Ekmek Tarifi

Yulaflı Baget Ekmek

Yulaflı Baget Ekmek Tarifi

Yulaflı Baget Ekmek tarifi: Yulaflı Baget Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaflı Baget Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaflı Baget Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram tam buğday unu
  • 1 çorba kasesi yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük parça yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (Ilık Olmalı)

Yulaflı Baget Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve yaş mayanın üzerine ılık su ilave edilir, tuz eklenir ve parmak ucu ile karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek yoğrulmaya başlanır. Ardından yulaf ezmesi eklenir ve hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğrulmaya devam edilir.
  • Hamurun üzeri streç filmle kapatılır ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur iki eşit parçaya ayrılır ve baget şekli verilir. Yaklaşık yarım saat dinlendirilir.
  • Bagetlerin üzerine kesikler atılır ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verilir.
  • Fırına atmadan önce fırının içine ısıya dayanıklı bir kapla su konur.
  • 15 dakika 200 derecede piştikten sonra ayarı 180'e getirilir. Üzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Mis gibi ev yapımı bagetler hazır. Afiyet olsun.

Yulaflı Baget Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Sürekli kontrol ederek pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025