Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaf Unundan Islak Kek Tarifi

Yulaf Unundan Islak Kek

Yulaf Unundan Islak Kek Tarifi

Yulaf Unundan Islak Kek tarifi: Yulaf Unundan Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Unundan Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaf Unundan Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi şekeri
  • 1 su bardağı yoğurt (ev yoğurdu)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (veya tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı yulaf unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 avuç ceviz içi

Yulaf Unundan Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Karıştırma kabında Hindistan cevizi şekeri ve yumurtayı çırpın. İçerisine Hindistan cevizi yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından yoğurt ekleyip çırpmaya devam et çırpmaya devam edin.
  • Yaş karışımımız içine kakao koyarak tekrar ve tekrar çırpın. Bir su bardağının yarısı kadar karışımdan ayırın. (Islatmak için kullanacağız.)
  • Şimdi yulaf ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı un eleğinden geçirerek yaş karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
  • En son işlem olarak cevizi ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Borcamın içini küçük bir parça Hindistan cevizi yağı veya tereyağı ile yağlayın. Ardından Hindistan cevizi şekeri serpin. (Yapışmasın diye 1 tatlı kaşığı kadar...)
  • 180 derecede 45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız gibi ayırdığınız yaş karışım ile ıslatın. Yarım saat kadar bekleyip servis edebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025