Yulaf Unundan Islak Kek Tarifi
Yulaf Unundan Islak Kek tarifi: Yulaf Unundan Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Unundan Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Yulaf Unundan Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi şekeri
- 1 su bardağı yoğurt (ev yoğurdu)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (veya tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı yulaf unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 3 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 avuç ceviz içi
Yulaf Unundan Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabında Hindistan cevizi şekeri ve yumurtayı çırpın. İçerisine Hindistan cevizi yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından yoğurt ekleyip çırpmaya devam et çırpmaya devam edin.
- Yaş karışımımız içine kakao koyarak tekrar ve tekrar çırpın. Bir su bardağının yarısı kadar karışımdan ayırın. (Islatmak için kullanacağız.)
- Şimdi yulaf ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı un eleğinden geçirerek yaş karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
- En son işlem olarak cevizi ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Borcamın içini küçük bir parça Hindistan cevizi yağı veya tereyağı ile yağlayın. Ardından Hindistan cevizi şekeri serpin. (Yapışmasın diye 1 tatlı kaşığı kadar...)
- 180 derecede 45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız gibi ayırdığınız yaş karışım ile ıslatın. Yarım saat kadar bekleyip servis edebilirsiniz.