Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaf Lapası Tarifi

Yulaf Lapası

Yulaf Lapası Tarifi

Yulaf Lapası tarifi: Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Lapası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 çorba kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 3 adet kuru incir
  • 5 adet kabuksuz çiğ badem
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kuru incirleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bademleri de ince ince kesin.
  • Yulaf ezmesini derin ama küçük bir tencereye alın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyin.
  • Orta ateşte pişirmeye başlayın. Devamlı karıştırın, dibi tutmasın.
  • İyice ısınıp kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Yoğun bir kıvam almış olacak.
  • En sevdiğiniz kasenize yulaf lapanızı boşaltın ve yemeye hazırsınız. Afiyet olsun.

Yulaf Lapası tarifinin püf noktası nedir?

İncirleri küçük doğramak tadını lapaya daha güzel vermesini sağlıyor. İncir yerine diğer kuru meyveler de kullanılabilir.

Yulaf Lapası tarifi için servis önerisi

Bademleri pişerken eklemek yerine servis sırasında üzerine koyabilirsiniz. Sevdiğiniz başka meyve varsa onları da servis sırasında üzerinde servis edebilirsiniz. Sütün yaklaşık yarısını servis sırasında üzerine ekleyip hem çabuk soğutup hem de kıvamını değiştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025