Yulaf Lapası Tarifi
Yulaf Lapası tarifi: Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Lapası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 4 adet yaban mersini
- 3 adet dilimlenmiş mürdüm eriği
- 1 çay kaşığı chia tohumu
Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kakao ve 1 çay bardağı suyu küçük derin bir tencereye alıyoruz.
- Önce yüksek, kaynamaya başlayınca düşük ateşte kıvam alana dek pişiriyoruz.
- Soğuması için başka bir kaba aktarıyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine 3 adet dilimlenmiş mürdüm eriği, 4 adet yaban mersini, 1 çay kaşığı chia tohumunu ekleyerek süslüyoruz ve yemeye hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Yulaf Lapası tarifinin püf noktası nedir?
Yulaf lapasında süt ve suyu birlikte kullanınca tadı ve kıvamı daha iyi oluyor.
Yulaf Lapası tarifi için servis önerisi
Lapanızın süslemesini dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.