Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaf Lapası Tarifi

Yulaf Lapası

Yulaf Lapası Tarifi

Yulaf Lapası tarifi: Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Lapası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 3 adet doğranmış hurma
  • 0.5 avuç leblebi

Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?

  • 3 yemek kaşığı yulaf ve 1 bardak su katı kıvam alana dek pişirilir.
  • Üzerine tarçın ve ya Hindistan cevizi serpilir, doğranmış hurma ve leblebiler üzerine konulur.
  • Buzdolabında 4-12 saat bekletilip tüketilebilir.

Yulaf Lapası tarifinin püf noktası nedir?

Ölçülere dikkat edilmeli.

Yulaf Lapası tarifi için servis önerisi

Üzerine Hindistan cevizi ve tarçın koyabilirsiniz, ceviz, badem, hurma gibi şeylerle tatlandırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025