Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaf Lapası Tarifi

Yulaf Lapası

Yulaf Lapası Tarifi

Yulaf Lapası tarifi: Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Lapası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 mililitre süt (tercih ettiğiniz bitkisel ya da hayvansal süt)
  • 1 tutam tuz
  • 5 gram yulaf ezmesi
  • 1 küçük boy kase mevsim meyveleri (ya da dondurulmuş)
  • 1 yemek kaşığı tahin (üzeri için)
  • 1 avuç ceviz içi (üzeri için)

Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?

  • Yulaf ezmesi ve sütü üzerine lezzetini arttırmak için eklediğimiz bir tutam tuzu alıyoruz.
  • Sos tenceremize alıp en düşük ateşte altı kısık şekilde ara sıra karıştırarak puding kıvamına gelene dek pişiriyoruz.
  • Üzerine meyveler, tahin ve cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025