Yulaf Lapası Tarifi
Yulaf Lapası tarifi: Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Lapası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 mililitre süt (tercih ettiğiniz bitkisel ya da hayvansal süt)
- 1 tutam tuz
- 5 gram yulaf ezmesi
- 1 küçük boy kase mevsim meyveleri (ya da dondurulmuş)
- 1 yemek kaşığı tahin (üzeri için)
- 1 avuç ceviz içi (üzeri için)
Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?
- Yulaf ezmesi ve sütü üzerine lezzetini arttırmak için eklediğimiz bir tutam tuzu alıyoruz.
- Sos tenceremize alıp en düşük ateşte altı kısık şekilde ara sıra karıştırarak puding kıvamına gelene dek pişiriyoruz.
- Üzerine meyveler, tahin ve cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.