Yulaf Kepekli Ekmek Tarifi
Yulaf Kepekli Ekmek tarifi: Yulaf Kepekli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Kepekli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Yulaf Kepekli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram yulaf kepeği
- 300 gram çavdar unu
- 80 gram patates nişastası
- 50 gram mısır unu
- 1 paket instant maya
- 200 ml. su
- 100 ml. süt
- 2 yemek kaşığı bal
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yulaf
- 1 yemek kaşığı tuz
Yulaf Kepekli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Çavdar unu, yulaf kepeği, maya, patates nişastası ve mısır ununu geniş bir kabın içinde harmanlayın.
- Yulaf hariç diğer malzemeleri ekleyip homojen bir kıvama gelinceye kadar, katlayarak yoğurun.
- Hamuru dört yanında düzelterek zeytinyağı ile yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbının içine alın. Mayalanması için üzerine streç film örtün ve mayalandırmaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Mayalanan hamurun gazını alıp tekrar kabın içine yerleştirin. 20 dakika daha bekleyin ve üzerine yumurta sarısı ve yulafları ilave edin.
- Kontrol ederek 30-35 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Yulaf Kepekli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Su ve süt ılık kullanıldığında mayalanma işlemi hızlanacaktır.
Yulaf Kepekli Ekmek tarifi için servis önerisi
Yulaf yerine çörek otu veya susamla da zenginleştirebilirsiniz.