Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaf Ezmesi Tarifi

Yulaf Ezmesi

Yulaf Ezmesi Tarifi

Yulaf Ezmesi tarifi: Yulaf Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Ezmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaf Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı badem sütü
  • 1 adet orta boy muz
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı ayçekirdeği içi
  • 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı yaban mersini

Yulaf Ezmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir minik tencerenin içine yulafları aktarın.
  • Üzerine suyu ve badem sütünü ilave edin.
  • Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın.
  • 3-4 dakika içinde yulafla şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
  • Muzun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın.
  • Ardından yulafların içine ilave edin.
  • İçine tarçın, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, yaban mersini, kuru üzüm ekleyin ve karıştırın.
  • Üzerini süsleyerek afiyetle tüketin.

Yulaf Ezmesi tarifi için servis önerisi

Üzerini kuru meyveler ve tarçınla süsleyerek servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025