Yulaf Ezmesi Tarifi
Yulaf Ezmesi tarifi: Yulaf Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Ezmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Yulaf Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı yulaf
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı badem sütü
- 1 adet orta boy muz
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı ayçekirdeği içi
- 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği içi
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı yaban mersini
Yulaf Ezmesi tarifi nasıl yapılır?
- Bir minik tencerenin içine yulafları aktarın.
- Üzerine suyu ve badem sütünü ilave edin.
- Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın.
- 3-4 dakika içinde yulafla şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
- Muzun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın.
- Ardından yulafların içine ilave edin.
- İçine tarçın, ayçekirdeği, kabak çekirdeği, yaban mersini, kuru üzüm ekleyin ve karıştırın.
- Üzerini süsleyerek afiyetle tüketin.
Yulaf Ezmesi tarifi için servis önerisi
Üzerini kuru meyveler ve tarçınla süsleyerek servis edin.