Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi

Yulaf Ezmeli Kurabiye

Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi

Yulaf Ezmeli Kurabiye tarifi: Yulaf Ezmeli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Ezmeli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaf Ezmeli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 10 adet hurma
  • 1/4 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1/3 su bardağı ceviz içi
  • 1/3 su bardağı kuru üzüm
  • 4 - 5 adet kuru kayısı
  • 1 adet elma (rendelenmiş elma)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 su bardağı bitter damla çikolata (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 30 gram bitter çikolata

Yulaf Ezmeli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi mutfak robotunda çekilerek un haline getirilir. Kenara alınır.
  • Hurmalar su ile mutfak robotunda püre haline getirilir. (Hurmalar kuruysa suda bekletilip yumuşaması sağlanır. Mutfak robotuna karıştırıcı aparat takılır.
  • Hurmalara yumurta, tereyağ, sıvıyağ ve fıstık ezmesi eklenip karıştırılır.nPortakal şekerlemesi, ayçekirdeği, ceviz, kuru üzüm ve kuru kayısı eklenip karıştırılır.
  • Yulaf ezmesi, yulaf unu, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve tuz eklenip karıştırılır.nEn son isteğe bağlı damla çikolata eklenip karıştırılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye dondurma kaşığı ile porsiyonlanır (Bu tariften iki tepsi toplam 24 kurabiye çıkıyor).
  • 170 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirilir. Tel ızgara üzerine alınıp soğutulur. İsteğe bağlı üzeri eritilmiş bitter çikolata ile süslenir. Afiyet olsun.

Yulaf Ezmeli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hurmalar kuruysa sıcak suda bekletin. 15 dakika sonra kurabiye tabanını kontrol edin. Tabanı piştiyse fırından çıkarın. Tel ızgarada soğumaya bırakın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025