Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yulaf Ekmeği Tarifi

Yulaf Ekmeği

Yulaf Ekmeği Tarifi

Yulaf Ekmeği tarifi: Yulaf Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Yulaf Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yulaf Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı yulaf unu
  • 4 su bardağı buğday unu
  • 1 paket instant maya (11 gr.)
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 2 silme yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı (bir parmak eksik) ılık su

Yulaf Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Yulaf unu, buğday unu ve instant mayayı derin bir kapta karıştırın.
  • Ortasını havuz yapıp tuzu, şekeri, zeytinyağını ve suyu ekleyin.
  • Hamuru 10 dakika yoğurduktan sonra üzerine nemli bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Sonrasında hamuru 5 dakika daha yoğurup ikiye bölün ve istediğiniz şekli verin.
  • Hamurları altı unlanmış fırın tepsisine alın ve 40 dakika tepside yine üstüne bez örtüp ekstra mayalandırın.
  • Önceden ısısını 200 dereceye ayarlamış olduğunuz fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yulaf Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?

Bu tarif davul fırında uygulandı. Pişirme esnasında son 10 dakika fırının üst ısıtmasını kapattım. Diğer turbo ya da fanlı fırınlarda buna gerek yok.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025