Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası tarifi: Yüksük Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yüksük Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yüksük Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3,5 su bardağı dondurulmuş mantı
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6,5 su bardağı et suyu
  • 3 çay kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tuz

Yüksük Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine salçayı ilave edip bir kaç dakika kavurun.
  • Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Et suyu kaynadığında içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edin.
  • Ardından tuz ve naneyi ekleyip, mantılar yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Yüksük Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Mantıları dondurulmuş olarak hazır almak yerine evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Nohutları kendiniz haşlayabileceğiniz gibi, haşlanmış olarak hazır da alabilirsiniz. Et suyunu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, hazır et bulyonlardan da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025