Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası Tarifi

Yüksük Çorbası tarifi: Yüksük Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Yüksük Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yüksük Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 diş sarımsak
  • 1 litre et suyu
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yüksük Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yağlarımızı geniş bir tencereye alıyoruz. Salça, sarımsak ve naneyi kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Ardından haşlanmış nohutları ilave edip 15 dakika ağzı kapalı kaynatıyoruz. Tuz, karabiber ve sumak ekşisini ilave ediyoruz. Mantılarımızı ekleyip 15-20 dakika daha kaynamaya, pişmeye alıyoruz.
  • Mantılar hafif şişince pişmiş demektir, afiyet olsun.

Yüksük Çorbası tarifi için servis önerisi

Minik minik, top şeklinde hamurlar yapıp tavada kızartalım. Sıcak sıcak çorbanın içine atalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025