Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yufkalı Tavuk Mantısı Tarifi

Yufkalı Tavuk Mantısı

Yufkalı Tavuk Mantısı Tarifi

Yufkalı Tavuk Mantısı tarifi: Yufkalı Tavuk Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkalı Tavuk Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yufkalı Tavuk Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yufkalı Tavuk Mantısı İçin:

  • 3 adet tavuk göğsü (rondodan geçirilmiş)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet yufka (ortadan ikiye bölünmüş)

Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı pul biber
  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Yufkalı Tavuk Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Rondodan geçirdiğiniz kıymayı rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberle birlikte yoğurun.
  • Yufkayı tezgaha serin ve ortadan ikiye bölün. Uzun kısmını 1 parmak kalınlığında üzerine katlayın.
  • Tavuk kıymasını şerit halinde yufkanın üzerine serin ve rulo halinde sarın. Rulodan 2 parmak kalınlığında parçalar kesin.
  • Kestiğiniz parçaları kelepçeli kek kalıbına veya yuvarlak borcama yerleştirin. 185 derece fırında kızarana dek 35 dakika pişirin.
  • Salça, su, nane ve sıvı yağını bir sos tenceresinde kaynatın.  Fırında pişen mantının üzerine hazırladığınız sosu döküp 10 dakika daha fırınlayın.
  • Fırında misler gibi kızarmış olan mantının üzerine  çırpılmış yoğurt ve kızdırılmış pul biberli tereyağı gezdirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025