Yufkalı Tavuk Mantısı Tarifi
Yufkalı Tavuk Mantısı tarifi: Yufkalı Tavuk Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkalı Tavuk Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yufkalı Tavuk Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufkalı Tavuk Mantısı İçin:
- 3 adet tavuk göğsü (rondodan geçirilmiş)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 2 adet yufka (ortadan ikiye bölünmüş)
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay kaşığı pul biber
- 1 avuç doğranmış maydanoz
Yufkalı Tavuk Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Rondodan geçirdiğiniz kıymayı rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberle birlikte yoğurun.
- Yufkayı tezgaha serin ve ortadan ikiye bölün. Uzun kısmını 1 parmak kalınlığında üzerine katlayın.
- Tavuk kıymasını şerit halinde yufkanın üzerine serin ve rulo halinde sarın. Rulodan 2 parmak kalınlığında parçalar kesin.
- Kestiğiniz parçaları kelepçeli kek kalıbına veya yuvarlak borcama yerleştirin. 185 derece fırında kızarana dek 35 dakika pişirin.
- Salça, su, nane ve sıvı yağını bir sos tenceresinde kaynatın. Fırında pişen mantının üzerine hazırladığınız sosu döküp 10 dakika daha fırınlayın.
- Fırında misler gibi kızarmış olan mantının üzerine çırpılmış yoğurt ve kızdırılmış pul biberli tereyağı gezdirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!