Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı Tarifi

Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı

Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı Tarifi

Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı tarifi: Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt

Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak ve baharatları bir kabın içine alın ve yoğurun.
  • Yufkayı mutfak tezgahınıza yayın ve en alt kısmından 5  parmak boşluk bırakın. Boşluk bıraktığınız kısıma yoğurduğunuz kıymayı şerit şeklinde koyun. Kıymanın üzerine altta kalan yufkayı kapatın, yanlardan 2 parmak kalınlığında yufkayı içe doğru katlayın. Yufkayı rulo yaparak sarın. En üst kısmına fırça yardımıyla su sürüp yapıştırın. Sarılan yufkaları 2 parmak genişliğinde kesin.
  • Yoğurdu çırpın ve içine ezilmiş sarımsağı koyup karıştırın. Tereyağını eritin ve içerisine salçayı koyup kavurun.
  • Tepsiyi yağlayın ve kestiğiniz yufkaları dizin. Yufkaların üzerine yağ sürüp 195 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişen yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçayı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025