Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı Tarifi
Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı tarifi: Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet yufka
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak ve baharatları bir kabın içine alın ve yoğurun.
- Yufkayı mutfak tezgahınıza yayın ve en alt kısmından 5 parmak boşluk bırakın. Boşluk bıraktığınız kısıma yoğurduğunuz kıymayı şerit şeklinde koyun. Kıymanın üzerine altta kalan yufkayı kapatın, yanlardan 2 parmak kalınlığında yufkayı içe doğru katlayın. Yufkayı rulo yaparak sarın. En üst kısmına fırça yardımıyla su sürüp yapıştırın. Sarılan yufkaları 2 parmak genişliğinde kesin.
- Yoğurdu çırpın ve içine ezilmiş sarımsağı koyup karıştırın. Tereyağını eritin ve içerisine salçayı koyup kavurun.
- Tepsiyi yağlayın ve kestiğiniz yufkaları dizin. Yufkaların üzerine yağ sürüp 195 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişen yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçayı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.