Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yufkalı Fırın Mücver Tarifi

Yufkalı Fırın Mücver

Yufkalı Fırın Mücver Tarifi

Yufkalı Fırın Mücver tarifi: Yufkalı Fırın Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkalı Fırın Mücver nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yufkalı Fırın Mücver yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • 50 gram beyaz peynir (rendelenmiş)
  • 50 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yufka
  • 150 gram kaşar peyniri (üzeri için)

Yufkalı Fırın Mücver tarifi nasıl yapılır?

  • Yufkaları rulo şeklinde sarın. Bıçakla ince dilimler halinde keserek yufka şeritleri haline getirin.
  • Kabakları yıkadıktan sonra, kabuklarıyla birlikte rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  • Rendelenmiş kabağı, yumurtaları, unu, kabartma tozunu ve peynirleri bir karıştırma kasesinin içine alın. Bir kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırın.
  • Karışıma yufkaları da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine karışımı dökün.
  • Bir kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca, üzeri hafif kızarana dek pişirin.
  • Üzeri hafif kızardığından fırından alarak üzerine kalan kaşar peynirini ekleyin. Bir 10-15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın.
  • Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025