Yufkalı Fırın Mücver Tarifi
Yufkalı Fırın Mücver tarifi: Yufkalı Fırın Mücver için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkalı Fırın Mücver nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Yufkalı Fırın Mücver yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kabak
- 2 adet yumurta
- 50 gram beyaz peynir (rendelenmiş)
- 50 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yufka
- 150 gram kaşar peyniri (üzeri için)
Yufkalı Fırın Mücver tarifi nasıl yapılır?
- Yufkaları rulo şeklinde sarın. Bıçakla ince dilimler halinde keserek yufka şeritleri haline getirin.
- Kabakları yıkadıktan sonra, kabuklarıyla birlikte rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- Rendelenmiş kabağı, yumurtaları, unu, kabartma tozunu ve peynirleri bir karıştırma kasesinin içine alın. Bir kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırın.
- Karışıma yufkaları da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine karışımı dökün.
- Bir kaşık yardımıyla üzerini düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca, üzeri hafif kızarana dek pişirin.
- Üzeri hafif kızardığından fırından alarak üzerine kalan kaşar peynirini ekleyin. Bir 10-15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın.
- Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!