Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı tarifi: Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarı biber
  • 4 adet sivri biber
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet yufka

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye bezelye ve küp doğranmış havucu alıp bir taşım haşlayın (10 dakika dan fazla olmasın).
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanın üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin ve kavurmaya devam.
  • Ardından 500 gram kuşbaşı eti ekleyin. Kavurmaya devam edin.
  • Ardından salçasını koyun ve iyice karıştırın, haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler ile havucu da ekleyin.
  • Suyu azsa çok çok az su ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişip suyunu çeken yemeği hafif soğumaya bırakın.
  • Yufkaları 4 e bölün. Üzerine sürmek için zeytinyağı ve su karışımı hazırlayın.
  • 2 kaşık yağ, 2 kaşık su yeterli olacaktır. Yufkaya bu sostan hafifçe sürün.
  • Bir dolu tahta kaşık kadar yemeği alıp yufkanın yayıyormuş gibi olan kenarına yayın.
  • Sigara böreği mantığı ile kenarlardan katlayıp yavaşça dürüm gibi sarın. Ardında bıçakla eşit parçalara bölün.
  • Tabanını yağladığınız fırın kabına yan yana gelecek şekilde dizin. Tüm tepsi dolunca üzerine kalan sostan fırça yardımıyla hafifçe sürün ki üzeri kurumasın.
  • Ardından 10 dakika 200 derecede pişirmeye başlayın. İlk 10 dakikadan sonra üzerine hafifçe salçalı sıcak su gezdirin.
  • Sonra 10 dakika daha pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025