Yufkadan Lahmacun Tarifi
Yufkadan Lahmacun tarifi: Yufkadan Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkadan Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Yufkadan Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yufka
- 500 gram dana kıyma
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe göre)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı kuru nane
Yufkadan Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Rondonun içinde önce biberleri ve soğanı küçük parçalar haline gelene dek çekin.
- Ardından içine kalan sebzeleri, salçayı, sıvı yağı ve baharatları ekleyin püre haline gelene kadar karıştırın.
- Bu karışımı kıymaya ekleyerek yoğurun ve kenara alın.
- Yufkalardan bir tanesini tezgaha açın. Üzerini hafifçe ıslattıktan sonra, bir tane daha yufka açıp üzerine ekleyin. Tencere kapağı kullanarak daire şeklinde parçalar kesin.
- Yufkaların üzerine kıymalı harçtan yayın.
- Fırınınızı olabilecek en yüksek ayarda ısıtın. Fırın tepsisini ters çevirerek fırına yerleştirin ve fırınla birlikte ısınmaya bırakın. Bu sayede lahmacunun tabanı güzelce kızaracaktır. Fırın ısındığında, lahmacunları direk tepsinin üzerine yerleştirin ve kenarları kızarana kadar 5-6 dakika boyunca pişirin.
- Taze yeşillikler ve limonla birlikte servis edin. Afiyet olsun!