Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yufkadan Kolay Mantı Tarifi

Yufkadan Kolay Mantı

Yufkadan Kolay Mantı Tarifi

Yufkadan Kolay Mantı tarifi: Yufkadan Kolay Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkadan Kolay Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yufkadan Kolay Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı için:

  • 1 adet soğan
  • 4 adet yufka
  • 1/2 kilogram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yufkadan Kolay Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı rendeleyip suyunu sıkalım. Yarım kilo kıymaya tuz karabiber ve suyunu sıktığımız soğanı ekleyip karıştıralım.
  • Yufkaları eşit olacak şekilde ikiye bölelim. Düz olan kısmına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
  • Rulo yaptığımız yufkaları 2 parmak kalınlığında keselim ve tepsiye dik şekilde yerleştirelim.
  • 180 derecede kıymalar pişene kadar fırında pişirelim.
  • Salçayı kavurup, baharatları da içine ekleyip 1,5 bardak suyu ekleyelim. 2 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.
  • Fırında pişen mantıların üzerine hazırladığımız kaynamış sosu ekleyip tekrar fırına gönderelim. Arzuya göre yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.

Yufkadan Kolay Mantı tarifinin püf noktası nedir?

Soğanın suyunu mutlaka sıkalım yoksa kıymaya acı bir tat bırakır. Yoğurt eklerken de mantının ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim ki yoğurt kesilmesin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025