Yufkadan Fırında Çıtır Mantı Tarifi
Yufkadan Fırında Çıtır Mantı tarifi: Yufkadan Fırında Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkadan Fırında Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Yufkadan Fırında Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantı için:
- 3 adet yufka
- 500 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
Üzeri için:
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam taze fesleğen
Yufkadan Fırında Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı bir karıştırma kabına alın içerisine rendelenmiş ve suyu hafifçe sıkılmış soğan, tuz ve bol karabiber ekleyip yoğurun.
- Yufkaları bir bardak yardımıyla yuvarlak şekilde kesin. Sosu için tereyağı eritin. İçerisine zeytinyağı ve su ekleyerek karıştırın.
- Yufkadan bir parça alın üzerine 1 çay kaşığı kadar sostan yayın. Üzerine bir kat daha yufka ekleyin biraz daha sos döküp yayın.
- içerisine kıymalı harçtan koyun ve kenarlarının yapışmasını sağlayarak kapatın.
- Tüm yufkaları tamamladıktan sonra kalan yağlı sosu üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerileri nar gibi kızarana dek pişirin.
- Süzme yoğurt, fesleğen ve kızgın tereyağ-toz biberle servis edin. Afiyet olsun.