Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yufkadan Fırında Çıtır Mantı Tarifi

Yufkadan Fırında Çıtır Mantı

Yufkadan Fırında Çıtır Mantı Tarifi

Yufkadan Fırında Çıtır Mantı tarifi: Yufkadan Fırında Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkadan Fırında Çıtır Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yufkadan Fırında Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı için:

  • 3 adet yufka
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam taze fesleğen

Yufkadan Fırında Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı bir karıştırma kabına alın içerisine rendelenmiş ve suyu hafifçe sıkılmış soğan, tuz ve bol karabiber ekleyip yoğurun.
  • Yufkaları bir bardak yardımıyla yuvarlak şekilde kesin. Sosu için tereyağı eritin. İçerisine zeytinyağı ve su ekleyerek karıştırın.
  • Yufkadan bir parça alın üzerine 1 çay kaşığı kadar sostan yayın. Üzerine bir kat daha yufka ekleyin biraz daha sos döküp yayın.
  • içerisine kıymalı harçtan koyun ve kenarlarının yapışmasını sağlayarak kapatın.
  • Tüm yufkaları tamamladıktan sonra kalan yağlı sosu üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerileri nar gibi kızarana dek pişirin.
  • Süzme yoğurt, fesleğen ve kızgın tereyağ-toz biberle servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025