Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Yufkadan Çıtır Mantı Tarifi

Yufkadan Çıtır Mantı

Yufkadan Çıtır Mantı Tarifi

Yufkadan Çıtır Mantı tarifi: Yufkadan Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkadan Çıtır Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Yufkadan Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantı için:

  • 1 adet yufka
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Yufkaya sürülecek sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 kahve fincanı su

Üzeri çin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası (ya da biber salçası)
  • 1 kase süzme yoğurt (çırpılmış)
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay kaşığı sumak

Yufkadan Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı rendeleyin, kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
  • Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
  • Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın. Birleşme yerinden yufkayı kesin.
  • Parmak büyüklüğünde dilimleyin.
  • Hazırladıklarınızı tepsiye dizin. Kalan sosu da üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerileri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025