Yufkadan Çıtır Mantı Tarifi
Yufkadan Çıtır Mantı tarifi: Yufkadan Çıtır Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Yufkadan Çıtır Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Yufkadan Çıtır Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantı için:
- 1 adet yufka
- 250-300 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Yufkaya sürülecek sos için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 kahve fincanı su
Üzeri çin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası (ya da biber salçası)
- 1 kase süzme yoğurt (çırpılmış)
- 1 çay kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığı sumak
Yufkadan Çıtır Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı rendeleyin, kıymanın içerisine tuz ve karabiberi de ekleyerek güzelce karıştırın.
- Tereyağını eritin su ve zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün ve yufkayı ikiye katlayın.
- Katlama yaptıktan sonra tekrar sostan dökün.
- Hazırladığınız kıymalı harçtan yufkanın geniş kısmına gelecek şekilde yerleştirin ve 1 tur katlayın. Birleşme yerinden yufkayı kesin.
- Parmak büyüklüğünde dilimleyin.
- Hazırladıklarınızı tepsiye dizin. Kalan sosu da üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzerileri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.