Yufka Çanağında Nohut Salatası Tarifi
Yufka Çanağında Nohut Salatası tarifi: Yufka Çanağında Nohut Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Yufka Çanağında Nohut Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Yufka Çanağında Nohut Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı haşlanmış nohut
- 300 gram konserve mısır
- 12 adet kornişon turşu (isteğe bağlı)
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1/4 demet taze nane
- 1/2 demet yeşil soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 adet yufka (çanak için)
Yufka Çanağında Nohut Salatası tarifi nasıl yapılır?
- 2 yufkayı üst üste koyun orta boy çorba kasesinin ağız kısmıyla şekil belirleyin ve yuvarlak şekilde kesin.
- Kestiğiniz yufkaları 2 kat olarak kızgın ve bol yağa düzgünce koyun ve hemen kepçeyle tam ortasına bastırın ve kızarana kadar kepçeyi kaldırmayın. Kızaran yufkaları kenara alın.
- Haşlanmış nohuda yeşillikleri doğrayın. Turşu ve mısırı da ekleyin karıştırın. Son olarak zeytinyağını limonu nar ekşisini ve tuzu karıştırın nohutların üzerine ekleyin.
- Nohut salatasını kızarttığınız yufka çanaklarına paylaştırın. Afiyet olsun.
Yufka Çanağında Nohut Salatası tarifinin püf noktası nedir?
İçine közlenmiş kapya biber ilave edebilirsiniz.